Všestranná horská kola - v jednoduchosti je krása

Není nad univerzálnost hardtailu. Nezklame při dojíždění, přinese relax při víkendových výletech, ale i sportovní vyžití při maratonech. Tak který si vybereš?

Kellys Gate 30 29 - 1 149 €

Moderní, dostupný, sportovní hardtail slovenského výrobce Kellys je postaven na hliníkovém rámu. Moderní geometrií zaujme zejména bikery, které cyklistika chytila za srdce a rádi by se posunuli dále od třípřevodníků a pružinových vidlic na vyšší úroveň. Na tomto 29” kole najdeš již moderní jednopřevodník a vzduchovou vidlici RockShox Judy, která je podobně jako rám s pevnou osou. Kolo pohání osvědčená dvanáctirychlostní sada Deore. MOC je 32 999 Kč a najdeš ho ve dvou barvách na MTBIKER shopu.
Kellys Gate 30 29

Orbea ALMA M50 - 1 999 €

Pokud to myslíš s cyklistikou opravdu vážně, budeš potřebovat lehké a odolné kolo, které zvládne nástrahy moderních cross-country tratí. To znamená, že tě ponese do kopce jako raketa, na rovině se budeš moct opřít do pedálů a nakonec zvládnout rychlý náročný singletrail. To ti umožní Orbea Alma na 29” kolech s karbonovým rámem. Je vybavena teleskopickou sedlovkou, dvanáctirychlostním pohonem Shimano Deore a hydraulickými brzdami Shimano MT201. Vidlice RockShox Judy Silver disponuje 100 mm zdvihem a uzamykáním z řídítek. MOC kola je 50 399 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.
Orbea ALMA M50

BULLS WILDTAIL 1 29 - 699 €

Model Wildtail zužitkují především začínající a nenároční cyklisté. Lehký hliníkový rám je doplněn pružinovou vidlicí a trojpřevodníkem se 7rychlostní kazetou. Mechanické kotoučové brzdy představují jakýsi „mezistupeň“ mezi ráfkovými a hydraulickými brzdami, přičemž se vlastnostmi blíží spíše k „hydraulikám“. Množství komponentů si Bulls vyrábí samo – řídítka, představec, dokonce i pláště o šířce 2,25". MOC kola je 17 599 Kč a najdeš ho ve dvou barvách na našem MTBIKER shopu.
BULLS WILDTAIL 1 29

Marin Bolinas Ridge 1 29 - 337 €

Hlavní výhodou tohoto kola je jednoduchost a dostupná cena. Bolinas Ridge využiješ ve městě, k dojíždění, ale užiješ si s ním i výjezd po práci po cyklostezce. Určitě se nemusíš vyhýbat ani polním zkratkám nebo lesním chodníčkům. Pohodlí pod rukama získáš díky vidlici SR Suntour XCE se 100 mm zdvihem. Převodový systém 3 x 7 ti poslouží na rovinách i v kopcích a hlavně potěší svou odolností. Nesmíme zapomínat ani na to, že cyklistika je o zážitcích, ne o výbavě. MOC tohoto kola je 15 199 Kč a najdeš ho v MTBIKER shopu.
Marin Bolinas Ridge 1 29

CTM RASCAL 2.0 29 - 1 119 €

Trendy neobchází ani slovenský výrobce CTM. Na moderním hardtailu, jakým je CTM Rascal 2.0 najdeme jednopřevodník a odolnou 12rychlostní sadu Shimano Deore. Řídítka široká 760 mm, dodají pocit jistoty v členitém terénu. Nenápadná tmavě zelená barva nekřičí, ale přidává kolu punc elegance. O tom, že se jedná o bike určený především do lehčího a rychlého terénu, vypovídá vzduchová vidlice RockShox Recon se zdvihem 100 mm a také rychlé pláště WTB široké 2,25“. MOC je 31 999 Kč a najdeš ho na MTBIKER shopu.
CTM RASCAL 2.0 29

BMC Twostroke 01 FIVE 29 - 1 599 €

Lehký, pevný, karbonový rám, vyrobený z prémiových vláken. Spolehlivý pohon ze zlaté střední cesty – tedy Shimano Deore s dvanácti rychlostmi a jednopřevodníkem. Vidlice RockShox Judy se zdvihem 100 mm. To jsou některé přednosti tohoto hardtailu od švýcarského BMC. Slušnou výbavu doplňuje také atraktivní design černé barvy s bílými doplňky a stylovými 29” plášti Vittoria s retro postranicemi. Na závody i na trénink v kopcích může být Twostroke 01 FIVE tvůj za MOC 62 499 Kč. Najdeš ho v MTBIKER shopu.
BMC Twostroke 01 FIVE 29

Liv Tempt 2 GE 29 - 749 €

Při horské cyklistice se samozřejmě nezapomíná ani na něžné pohlaví. Hliníkový model Tempt 2 GE je ideální pro začínající nebo nenáročné cyklistky, které si chtějí být jisté, že jejich první kolo nezklame. O pohon se stará 2 x 9 systém složený z komponentů Shimano Deore a Alivio, doplněné několika komponenty z dílny Giantu. Výhodou je snížená horní rámová trubka pro snazší nasedání a sesedání. Rychlé pláště zkrotíš hydraulickými brzdami. Doporučená cena kola je 19 699 Kč. Najdeš ho na MTBIKER eshopu.
Liv Tempt 2 GE 29

Cyclision Corph 2 MK-II 29 - 799 €

Model slovenské výroby Corph 2 jde ruku v ruce s moderními trendy. Kromě vzduchové vidlice od SR SUNTOUR, která je v porovnání s pružinovou citlivější, je zde osazena 12rychlostní sada Shimano Deore, kombinovaná s jednopřevodníkem. To ovšem neznamená, že bude cyklista v terénu limitován – s bohatým rozsahem kazety 10-51 zubů vyšlape téměř každé stoupání. Sportovní jízdě pomohou také svižné pláště Continental RaceKing. MOC kola je 28 799 Kč a najdeš ho v pěti barvách na našem MTBIKER shopu.
Cyclision Corph 2 MK-II 29

Rock Machine Blizz CRB 30-29 - 1 649 €

Mottem českého výrobce je „Fun first“ a ohnivě červený model Blizz je jeho naplněním. Karbonový rám a pohon Shimano Deore tě s lehkostí vynesou na trail a při cestě dolů bude nerovnosti „zobat“ vidlice RockShox Judy se zdvihem 120 mm. Rychlost na trailech budeš krotit hydraulickými brzdami Shimano. Do terénu se zakousnou a podrží pláště WTB Ranger. Potěší také pohodlí karbonové sedlovky či 720 mm široká řídítka. Cena kola je výrobcem stanovena na 46 099 Kč. Najdeš ho v našem MTBIKER eshopu.
Rock Machine Blizz CRB 30-29
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Hardtaily do 30 tisíc - ideál pro začínajícího cyklistu PR článek

Hardtaily do 30 tisíc - ideál pro začínajícího cyklistu

Při začátcích s cyklistikou je výborným řešením kvalitní, ale stále dostupný model. Dnes se podíváme na několik hardtailů, které udělají radost i nenáročným cyklistům.
Zimní cyklistické bundy - chrání, hřejí a co ještě? PR článek

Zimní cyklistické bundy - chrání, hřejí a co ještě?

Ježdění v zimě má své kouzlo. Důležitým faktorem je ochrana před chladem, srážkami, ale i vhodné odvětrávání a viditelnost. Opět přinášíme několik tipů.
Domácí údržba kola – pro jízdy bez vrzání a praskání PR článek

Domácí údržba kola – pro jízdy bez vrzání a praskání

Stejně jako si cyklisté dopřejí po výjezdu příjemnou sprchu, i kolo potřebuje pravidelný „wellness“. A se správným nářadím bude i větší servisní úkon hračkou.
keyboard_arrow_up