Pozvánka: červenec - letní nálož akcí

Letní paprsky, koupaliště a pobyt u vody si můžeme okořenit i dávkou cyklistiky.

Horka a teplé noci nás lákají podniknout dlouhé výlety nebo bikepacking s přespáním pod noční oblohou. Jiní využívají příjemných ranních teplot, aby se vyhnuli odpoledním vedrům, a tak si každý z nás najde kousek toho svého. Pojďme se podívat, kde si budeme moct dát dobře do těla a následně se po závodě zchladit někde ve vodě.

závody CZ červenec 2024

3. - 6. 7. 2024 - Teplice nad Metují - MTB Trilogy

Tato akce nepotřebuje mnoho slov, protože každý dobře ví, o čem tento etapák je. Každý rok se zde sejde kvalitní konkurence maratonců a enduro jezdců, kteří si naplno užijí tento závod v legendárních přírodních kulisách. Přihlášení funguje přes online systém s částkou startovného 4700 Kč/235 eur za maraton a 5200 Kč/260 eur za enduro kategorii do 30. června.

Kromě hlavních tras A je zde ještě mírnější varianta B pro méně zkušené závodníky, kteří si chtějí vyzkoušet etapák na vlastní kůži. Kvalitní zázemí a servis po celou dobu akce je samozřejmost a více informací nalezneš na stránce etapáku. Chceš-li si celou akci více přiblížit, níže najdeš video od Imra, našeho Slovenského kolegy.


19. - 21. 7. 2024 - Harrachov - Český pohár XCO 4. kolo + MČR XCO a XCR

Mezi další závody patří XCO, kde se tentokrát poperou jezdci o dres mistra České republiky, a tak bude závod obsazen celou špičkou ze Světového poháru. Kromě kategorie Elite se můžeme těšit na pěkné souboje kategorie U23, kde máme několik kvalitních jezdkyň a jezdců. Registrace probíhá přes online systém a propozice najdeš na stránce pořadatele.


19. - 21. 7. 2024 - Kouty nad Desnou - MTBIKER Enduro Race Kouty + MČR

Krásné prostředí Jeseníků nabídne jeden z nejstarších enduro závodů v Koutech nad Desnou. Pro všechny závodníky známá lokalita a tentokrát boj nabere na obrátkách, neboť se bude soutěžit o titul mistra Česka v této kategorii. Závod je rozdělen na kategorii hobby a race, aby se mohli oddělit jezdci s licencí.

Přihlášení probíhá přes online formulář v ceně startovného 1500kč pro race a hobby, 1100kč nováčci a 650kč pro děti. Prezentace závodu bude probíhat v pátek 19. července od 16:00 do 18:00 hodin a v sobotu od 9:00 do 12:00 hodin. Více informací najdeš přímo v kalendáři MTBIKER.

Kouty nad Desnou, TREK Enduro Race Kouty a MČR

20. 7. 2024 - Mimoň - MT Tuning Tour de Ralsko

Organizátor si pro nás připravil 2 trasy o délce 47 nebo 30 kilometrů s převýšením 700 a 290 výškových metrů. Přihlásit se můžeš online za cenu startovného 550 Kč do 14. července nebo za 650 Kč na místě. Prezentace bude probíhat ve městě Mimoň od 8:00 do 12:15 a start závodu je plánován na 13:00. Více informací najdeš na stránce závodu.

Mimoň MT Tuning Tour de Ralsko

21. 7. 2024 - Bouzov - Czech Challenge Tour - Okolo Hané

Silniční závod ze série Czech Challenge Tour pokračuje 4. etapou Okolo Hané. Trasa bude mít délku 72 kilometrů s rovinou s krátkými kopci. Jedná se spíše o rovinatou etapu, kde kromě výkonu bude rozhodovat i poziční jízda na větru.

Přihlášení přes online systém se startovným 1500 Kč pro dospělé a 300 Kč pro kadety do 18 let je třeba uhradit online do 18. července. Později bude cena startovného vyšší, a to 2200 Kč nebo 600 Kč pro kadety. Více informací najdeš na samotné stránce kola Okolo Hané.

Uničov Czech Challenge Tour Okolo Hané

27. 7. 2024 - Lyžařský areál Zadov - ČEZ Šumavský MTB Maraton

Šumava nám kromě dětských závodů nabídne 3 trasy s porcí 62, 29 a 17 kilometrů. Zázemí závodu se bude nacházet na Zadově a přihlašování probíhá přes online formulář. Suma startovného do 25. července je 650 Kč pro trasu A, 450 Kč pro trasu B a trasa C je za poplatek 200 Kč. Úhradou startovného podpoříš i sportující mládež. Více informací najdeš na stránce organizátora.

Lyžařský areál Zadov, ČEZ Šumavský MTB Maraton
Toto byl průřez akcí pro měsíc červenec. Pokud jsi nenašel své oblíbené akce, prohlédnout si můžeš kalendář MTBIKER, kde najdeš více akcí ve svém okolí případně za hranicemi na Slovensku. Aklimatizace na horka začíná právě teď.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakce 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá
Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá
Podobné články
Pozvánka: červen - letní sezóna v plném proudu
Letní sezóna čeká za dveřmi, a tak si ji už musíme jen naplno užít se vším, co přijde.
Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí
Soustředění, jarní kilometry a zimní přípravu máme za sebou a tak přišel čas přetavit tréninkové hodiny do závodů.
Blíží se závěrečný díl Prima CUPu v Mikulově
Mikulov, malebné město na jihu Moravy, se stane dějištěm velkolepé sportovní události, na kterou se těší nejen cyklističtí nadšenci, ale i široká veřejnost.
keyboard_arrow_up