Test: SILVINI Larrea - nezvyklý střih překvapil

Ne vždycky na sobě chceme mít upnuté bibky, ale taky ne vždy (asi hlavně v létě) se nám chce oblékat vnitřní vložku a přes ni volné kraťasy. Jsou Silvini Larrea dobrým kompromisem?

Přiznám se: když se mi tyhle kraťasy dostaly do ruky, byla jsem lehce skeptická. Koncept jako tento, tedy že je vnitřní vložka všitá do volných kraťasů, které mají šle, jsem ještě nezkoušela (a ani na nikom neviděla), takže jsem si moc neuměla představit, jak to bude fungovat. O to lákavější ale bylo podívat se jim na zoubek.

SILVINI Larrea

Co jsou Larrea zač?

Vytáhla jsem gravel, oblékla kraťasy a vyrazila. A protože venku právě začalo opravdové léto a teploty atakovaly 30°C, trošku jsem obávala, jak to celé dopadne. Z popisku jsem se dozvěděla, že Larrea jsou vyrobené z materiálu Woven Light, který by měl být extra lehký. To se hned potvrdilo - oproti tužším volným kraťasům, které poskytují sice lepší ochranu třeba při pádu, tyto krásně dýchají a zároveň jsou dost elastické, aby se na vás nikde nepřilepily.

SILVINI Larrea testSILVINI Larrea review

Na volných kraťasech většinou jako jednu z prvních věcí zkoumám, jestli mají kapsy. Pořád totiž potřebuju něco vytahovat, odkládat, schovávat… kapesníky, mobil, cokoli. Jako odkladiště se samozřejmě dají využít kapsy dresu, ale když máte na zádech třeba batoh, je dobré mít věci trošku po ruce.

Larrea kapsu na pravém stehně mají, takže kapesníky vyřešeny. Mobil se do ní dá s trochou snahy taky dostat, ale tím, že jde o lehký materiál, stane se vám pak z telefonu v kapce závaží bouchající do nohy. Ale to je jasné - lehkost tady má přednost. Kapsička má navíc povedené kožené poutko, hezký designový detail.

SILVINI LarreaSILVINI Larrea recenze

Na zadní straně nohavic najdete i reflexní prvky, takže i na bezpečnost se tady myslelo.

Cyklovložka: základ pohodlné jízdy

O kvalitě kraťasů rozhoduje především vložka, protože právě ona má za úkol chránit vaše sedací partie před nežádoucími tlaky a otlaky. Larrea mají vnitřní kraťasy z materiálů Compress Power a QuatroFLEX zakončené silikonovým páskem, takže se nijak nevozí.

A to hlavní, tedy cyklovložka, je značky Elastic Interface® Top. Tvar je poměrně netradičně “hranatý”, ale příjemně překvapily. Ani při delším sezení na gravelu, ani po dlouhých drkotavých vyjížďkách na MTB jsem neměla problém sedět v sedle. Jak dlouho bude vložka držet tvar nebo jestli se neprosedí zatím posoudit nemůžu, ale prvních pár set kilometrů zvládla bez ztráty bodu.

SILVINI Larrea skušenostiSILVINI Larrea

Šle, kšandy, šráky, tráky, kšíry

No a jak jsem psala v úvodu - pokud nechceme, aby nás v pase škrtily gumy či pásky, volíme obvykle bibky, kraťasy se šlemi (ať už jm říkáme jakkoli). Ty ale bývají upnuté. A právě šle jsou největším benefitem těchto kraťasů 2v1. Nepřijdete o komfort neražezávajících se gum, zad schovaných před chladem a vložky držící pevně na svém místě. A přitom máte na sobě volné kraťasy. Šle jsou navíc z materiálu Light Mesh, takže o nich vůbec nevíte (teda do chvíle, než si potřebujete odskočit, tady narazíte na klasický problém…).

nohavice SILVINI LarreaSILVINI Larrea

Pro koho a na jaké ježdění?

Tady mám univerzální odpověď: pro kohokoli, kdo nechce vypadat jako závoďák a přitom si chce uchovat komfort kraťasů se šlemi. Tím, že jsou vrchní kraťasy z opravdu lehkého materiálu o nich ani nevíte a tím, že nejsou na stehnech upnuté na jednom místě se trošku eliminuje problém s “cyklistickým opálením”. Vnitřní vložka zároveň díky šlím a spojení s vnějšími kraťasy drží hezky na místě. Zkoušela jsem je na gravelu i MTB a na obojím vypadají a fungují super. Prostě na letní výlety ideální společník.

SILVINI Larrea test
Kraťasy SILVINI Larrea najdete na MTBIKER shopu za 125 €. Dostupné jsou i v barevné kombinaci olive/plum.
Zdroj fotografií: Jiří Bělák, archiv autorky
info
Testy a představení produktů se realizují s produkty a materiály zapůjčenými od dovozce dané značky nebo z MTBIKER shopu. Jejich obsah a závěr je subjektivním názorem autora.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
ZuzaChol 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

FFWD Outlaw 30 – novinka, která mi pomohla přejet Alpy

FFWD Outlaw 30 – novinka, která mi pomohla přejet Alpy

Nizozemská značka se opět vrátila ke karbonovým MTB kolům a jejich novinku pro rok 2023 jsem vzal na skutečně pořádný test. Jak dopadly?

Test: Vittoria Mezcal XCR a Barzo XCR – můžeš se spolehnout

Test: Vittoria Mezcal XCR a Barzo XCR – můžeš se spolehnout

Pláště jsou spotřební zboží. Ani ten nejlepší nevydrží věčně, takže jednou za čas musíme pořídit a obout nové. A protože je plášť jednou z nejdůležitějších součástí kola, tak se vyplatí vybrat si dobře. Obutí totiž funguje jako jediný kontakt kola s terénem, silnicí, podkladem po kterém jedete.
Dámské oblečení - vše pro něžné pohlaví PR článek

Dámské oblečení - vše pro něžné pohlaví

Dámská výbava má svá specifika a nejde jen o odlišné barvy. Který pohodlný kousek si vybereš?
keyboard_arrow_up