Dětská kola - první zkušenosti, zážitky a zábava

Cyklistika je skvělou aktivitou, která dokáže spojit celou rodinu. Hledáte kolo pro své děti na výlety během prázdnin, nebo jako odměnu za vysvědčení? Vybírejte u nás.

Kellys KIRU RACE - 179 €

Začneme kouskem pro ty úplně nejmenší cyklisty. Odrážedlo Kiru od slovenského Kellysu se může pyšnit solidně nízkou hmotností 4,1 kg, za což vděčí magnéziové slitině, ze které je vyrobeno. Estetiku konstrukce vylepšuje absence svárů. Odvážný design doplňují praktické doplňky, jako jsou stupačky na nohy či zadní brzda. Co se rozsahu sedlovky týče, lze ji spustit až na hranici 320 mm od země, takže na něj mohou vysednout i ty nejmenší dětičky. Jeho MOC je 4 649 Kč a najdeš ho ve třech barvách na MTBIKER shopu.
Kellys KIRU RACE

Orbea LAUFEY 20 H20 - 20.390 Kč

Model Laufey je určen zkušenějším dětem, které mají závodní ambice a rády překonávají samy sebe a své vrstevníky. Nepíšeme to jen tak z legrace, kolo je vybaveno hydraulickými brzdami, odpruženou vzduchovou vidlicí s 80 mm zdvihu, nebo skvělým jednopřevodníkem s devíti převody. Zajímavým prvkem je také teleskopická sedlovka pro malé milovníky trailů se zdvihem 50 mm. Cena tohoto sportovního modelu je kolem 20 000 Kč a více informací nalezneš na stránce výrobce.
Orbea LAUFEY 20 H20

Marin San Quentin 24 - 989 €

Tato terénní raketa od Marinu je určena pro nadějné závodníky, ale i pro zábavychtivé „drtiče“ trailů. Je vhodná pro první klopenky, skoky a technické pasáže. Napomáhají tomu hydraulické kotoučové brzdy Shimano a vzduchová přední vidlice se zdvihem 100 mm. Pohon zajišťuje praktický jednopřevodník s devítirychlostní microSHIFT Advent. Objemné pláště Vee Tires dodají dostatečnou trakci a zlepší komfort jízdy v terénu. Doporučená cena kola je 27 699 Kč a najdeš jej na našem MTBIKER shopu.
Marin San Quentin 24

Bungi Bungi Lite 14" - 383 €

Kol se 14palcovými koly není mnoho a je to proto, že jde o jakýsi přechod mezi odrážedly a skutečnými „velkáčskými“ koly. Díky přední a zadní V-čkové brzdě získají děti správný návyk na bezpečné brzdění na velkých kolech později. Větší kola mají o něco lepší průchodnost terénem, což zvýší jízdní komfort. Ten jde ruku v ruce s nízkou hmotností - pouhých 5,4 kg. Praktické a bezpečné je také použití řemene namísto řetězu. Doporučená cena je 12 099 Kč. Najdeš ho v MTBIKER eshopu.
Bungi Bungi Lite 14

Woom 4 OFF 20 - 909 €

Další terénní speciál pro nejmenší budoucí šampiony v horské cyklistice. Rám je navržen tak, aby hravě překonal všechny nástrahy terénu a jízda se stala dobrodružstvím. Ke zvýšenému pohodlí přispívají objemné pláště a karbonová pevná vidlice. Ta kromě pohlcování vibrací snižuje i celkovou hmotnost pod 8 kg. Devět převodů doplňují hydraulické brzdy Promax. Budoucí cyklista si může vybrat mezi měděnou a černou barvou. MOC tohoto horského kola je 22 599 Kč. Najdeš ho v MTBIKER eshopu.
woom 4 OFF 20

Rock Machine Thunder 27.5 VB - 494 €

Rám z hliníkové slitiny je tvarován podle dětské anatomie, aby mohl mladý cyklista co nejlépe manipulovat s kolem v terénu i na cyklostezkách. Díky pevné vidlici je hmotnost zredukována na hodnotu kolem 10,5 kg. Absenci odpružení do jisté míry nahradí velká 27,5” kola, která mají skvělou průchodnost terénem, ale zároveň jsou obratnější než 29palcová. Převodový systém je kombinací komponent Shimano, který nám dohromady dává devět převodů. MOC kola je 13 699 Kč, více informací v MTBIKER eshopu.
Rock Machine Thunder 27.5 VB

Beany Zero 26 - 549 €

Pokud má váš junior rád rychlost a nechybí mu soutěživost, právě toto kolo by mohlo být to pravé pro jeho první zápolení s kamarády, vítězství na lokálních akcích i na dobrodružné jízdy s rodiči. Je vybaveno univerzálním převodovým systémem 1x9, kombinovaným z komponentů Shimano a microSHIFT. Kola o průměru 26” dodají potřebnou stabilitu, V-čkové brzdy zase pomohou bezpečně zastavit po přejezdu cílové čáry. Na výběr je až pět barevných variant, mají MOC 13 699 Kč a najdeš je v MTBIKER shopu.
Beany Zero 26

GHOST Riot Youth Pro 27.5 - 1 499 €

A co takhle vyrazit s vaším juniorem na traily nebo do bikeparku? Překonat spolu první rockgardeny a kořeny, pobavit se, kdo dále doskočí či lépe prořízne klopenou zatáčku? Jasně, že to chce i pořádné kolo. Například Riot Youth Pro od německého GHOSTu. Celoodpružený bike pracuje se zdvihy 130 mm vpředu i vzadu, doplněný je 27,5” koly, dvanáctirychlostním systémem SRAM Eagle a hydraulickými brzdami Shimano. Jeho doporučená cena je 50 599 Kč a více informací nalezneš na našem MTBIKER eshopu.
GHOST Riot Youth Pro 27.5
Více dětských kol a odrážedel pro každý věk dítěte nalezneš na našem MTBIKER shopu.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
Podobné články
Dámská kola do 60.000 - na cestu i do terénu PR článek
Pohyb na dvou kolech je skvělá a zdravá aktivita spojená s dobrodružstvím. Přinášíme výběr dámských kol z naší nabídky pro různé kategorie.
Domácí údržba kola – pro jízdy bez vrzání a praskání PR článek
Stejně jako si cyklisté dopřejí po výjezdu příjemnou sprchu, i kolo potřebuje pravidelný „wellness“. A se správným nářadím bude i větší servisní úkon hračkou.
Dámské oblečení - vše pro něžné pohlaví PR článek
Dámská výbava má svá specifika a nejde jen o odlišné barvy. Který pohodlný kousek si vybereš?
keyboard_arrow_up