Cyklistické kraťasy - aero i svoboda pohybu

Pro každou cyklistickou disciplínu jsou typické jiné kalhoty, každý cyklista od nich očekává něco jiného. Bude to obtažený aero model, nebo maximálně pohodlné volné šortky?

Kellys VULCANO - 62,99 €

Kellys VULCANO
Kraťasy VULCANO jsou sice ze slovenské dílny, ale při jejich výrobě byl použit odolný a funkční italský materiál. Mají anatomický střih, což znamená, že jsou nejen aerodynamicky efektivní, ale zároveň velmi pohodlné. K tomu přispívá také antibakteriální a anatomická vložka. Jemný silikon zaručuje, že se na stehnech nebudou nadměrně ohrnovat. Příjemným bonusem je malá kapsa na stehně, kam lze odložit několik drobností. MOC je 1 559 Kč a najdeš je na našem MTBIKER shopu.

ASSOS Equipe RS Schtradivari S11 - 259 €

ASSOS Equipe RS Schtradivari S11
Nejnovější model z řady EQUIPE je jako stvořený pro intenzivní jízdu, což podtrhuje i jeho nasazení ve WorldTour týmech. Oproti minulým modelům se pyšní nově vyvinutou textilií i vložkou. Výsledkem je propracovanější střih, méně švů, vyšší komprese a efektivnější chlazení. Vložka je jednak příjemnější na dotek a jednak odolnější vůči zápachu i proprání. Nové výřezy kromě toho snižují její tření vůči tělu. MOC těchto kraťasů je 6 499 Kč a najdeš je na našem MTBIKER shopu.

Craft ADV Aero - 96,99 €

Craft ADV Aero
Model ADV Aero je vyroben z materiálu Lycra Sport Energy a kraťasy jsou mírně delšího střihu. Tím pádem je pokryta větší část stehna a jelikož materiál je čtyřsměrně strečový, snižuje se tím zátěž a vibrace. O maximum pohodlí se stará také vložka Craft Infinity C2. Její tloušťka je přizpůsobena konkrétním místům – v sedacích partiích je to až 12 mm. Díky jemným šlím ze síťoviny se neztratí ani v teplých letních dnech. Jejich MOC je 3 549 Kč a najdeš je na našem MTBIKER shopu.

FORCE Storm - 36,99 €

FORCE Storm
Volné kraťasy Storm učarují především jezdcům, kteří vyžadují co největší svobodu pohybu, ale zároveň mají v oblibě dlouhé výjezdy. Přestože se nejedná o maratonsky zaměřený model, přece jen zde najdeme odnímatelné vnitřní kraťasy s vložkou. Pás šortek se stahuje pomocí suchého zipu, takže nic nezavazí a netlačí. Při delší jízdě cyklista ocení i praktické kapsy – dvě se nacházejí vpředu a jedna na boku kraťasů. MOC šortek je 1 699 Kč a najdeš je na našem MTBIKER shopu.

SILVINI Rango MTB - 50,99 €

SILVINI Rango MTB
Ripstop materiál kraťasů Rango poslouží jako náplast na většinu pádů na trailu, jelikož jim dodává odolnost. Elastičnost a volný střih zaručí maximální volnost při jízdě. Ruku v ruce s ní jde i pohodlí, kterému dopomáhá i nastavitelný pás či anatomicky tvarovaná záda se strečovými panely. Kraťasy se zapínají zepředu dvěma cvoky. Kromě klasických dvou kapes se na boku nohou nacházejí další dvě. MOC šortek je 1 579 Kč a najdeš je na našem MTBIKER shopu.

Leatt MTB Enduro 3.0 - 92,99 €

Leatt MTB Enduro 3.0
Enduro výjezdy bývají někdy pořádně náročné a právě do takových podmínek jsou určeny šortky MTB Enduro 3.0. Díky povrchové úpravě jsou odolné vůči špíně, vodě či skvrnám. To, spolu s Ripstop materiálem, z nich dělá skvělého společníka pro každý den. Střih kraťasů je uzpůsoben pro jízdu v terénu a umožňuje osazení chráničů. Samozřejmostí je spolehlivé odvětrání, které je zajištěno laserovými výřezy. MOC kraťasů je 2 749 Kč a najdeš je na našem MTBIKER shopu.

VAUDE Ledro - 62,99 €

VAUDE Ledro
VAUDE Ledro jsou cyklistické šortky, anatomicky přizpůsobené ženské postavě. Nejen svým střihem, který je nadmíru pohodlný, ale také dámskou vložkou Active. Ta je elastická a má bezešvou konstrukci. Zajímavostí je, že materiál, ze kterého jsou kraťasy vyrobeny, je hypoalergenní a splňuje normu Öko-Tex ® 100. I díky tomu jsou kraťasy příjemné na nošení a rychle schnou. Samozřejmostí je několik praktických kapes. MOC kraťasů je 2 649 Kč a najdeš je na našem MTBIKER shopu.

Sportful SuperGiara - 134 €

Sportful SuperGiara
Kraťasy SuperGiara patří mezi to nejpohodlnější, po čem může milovník dlouhých výjezdů sáhnout. Vděčí za to především mimořádně pohodlné vložce DMS, která efektivně tlumí nerovnosti. Ale při celodenním sezení na kole se dají ocenit i další věci. Například extra kapsa na stehně a další dvě na zádech, kam se vejde nějaký ten gel navíc. Případně také reflexní detaily, které zvýší bezpečnost při jízdě v šeru. MOC tohoto modelu je 3 749 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Ještě více kraťasů na cestu i do terénu najdeš na našem MTBIKER shopu.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Dámské oblečení - vše pro něžné pohlaví PR článek

Dámské oblečení - vše pro něžné pohlaví

Dámská výbava má svá specifika a nejde jen o odlišné barvy. Který pohodlný kousek si vybereš?
Dresy do horkých letních dní PR článek

Dresy do horkých letních dní

Sezóna je v plném proudu, teploty stoupají. Vhodný cyklistický dres chrání a hlavně pomáhá při ochlazování a odvádění vlhkosti. Vyberte si u nás.
Dresy do teplého počasí - léto přichází PR článek

Dresy do teplého počasí - léto přichází

Ať už preferuješ obepnuté a aerodynamické nebo volné a pohodlné kousky, zajisté oceníš rychlý odvod potu a spolehlivou termoregulaci za každých okolností.
keyboard_arrow_up