Unboxing: Giant TCR Advanced 0 AXS - efektivní závodník

Ať už budeš stoupat na vrchařskou prémii, sjíždět serpentinami, nebo vyrážet do sprintu o první místo, tento silniční závodník je stvořený k tomu, abys mohl zazářit.

Model TCR je na trhu již 28 let a toto je jeho 10. generace. Karbonový rám disponuje vysokým poměrem tuhosti k hmotnosti. Trubky jsou tvarově optimalizovány pro co nejlepší „prořezávání“ vzduchu. Kabeláž je integrována již od řídítek pro co nejvyšší celkovou aerodynamiku. Pohon tvoří moderní elektronická sada od SRAM. TCR se vyrábí v šesti velikostech - XS, S, M, M/L, L, XL. V unboxingu si představíme velikost M.

Specifikace

  • Rám: Advanced-Grade Composite, 12x142 mm thru-axle, disc
  • Vidlice: Advanced-Grade Composite, full-composite OverDrive steerer, 12x100 mm thru-axle, disc
  • Řazení: SRAM eTap Rival AXS
  • Přehazovačka: SRAM eTap Rival AXS
  • Přesmykač: SRAM eTap Rival AXS
  • Kazeta: SRAM Rival, 12-speed, 10-36T
  • Řetěz: SRAM Rival D1
  • Kliky: SRAM Rival, 33/46 XS, S: 170 mm, M, M/L: 172.5 mm, L, XL: 175 mm
  • Brzdy: SRAM Rival eTap hydraulika, SRAM PaceLine rotory [F] 160 mm, [R] 140 mm
  • Brzdové páky: SRAM Rival AXS
  • Ráfky: Giant SLR 2 36 WheelSystem, [F] 36 mm, [R] 36 mm
  • Náboje: [F] Giant Low Friction Hub, CenterLock, 12 mm thru-axle / [R] Giant Low Friction Hub, 30T pawl driver, CenterLock, 12 mm thru-axle
  • Špice: Sapim Sprint
  • Sedlovka: Giant Variant, composite, -5/+15 mm offset
  • Představec: Giant Contact AeroLight XS: 80 mm, S: 90 mm, M: 100 mm, M/L, L: 110 mm, XL: 120 mm
  • Řídítka: Giant Contact XS, S: 40 cm, M, M/L: 42 cm, L, XL: 44 cm
  • Omotávka: Stratus Lite 3.0
  • Středové složení: SRAM DUB, press fit
  • Sedlo: Giant Approach
  • Pláště: Giant Gavia Course 1, tubeless, 700x25C (28 mm), folding (max. 33 mm)

Geometrie

geometria rámu Giant TCR Advancedgeometria rámu Giant TCR Advanced

Unboxing

Jméno výrobce Giant, tedy v překladu obr, lze interpretovat do mnoha věcí, počínaje počtem vyrobených kol, podílem na trhu až po nápis na samotné krabici s kolem. Pokud bychom to měli shrnout jedním slovem, bylo by to slovo "jednoduchost".

Giant TCR Advanced 0 AXSGiant TCR Advanced 0 AXS unboxing

Na druhou stranu, téměř větší část montáže zabírá samotné odbalení rámu od ochranné fólie. Ale alespoň je recyklovatelná, a to je malé plus.

Giant TCR Advanced 0 AXS unboxingGiant TCR Advanced 0 AXS

Rám můžeme nyní bezpečně upnout do montážního stojanu a začít tradičně od kokpitu. Ten je, jako obvykle u výrobce Giant, ve vlastní režii. Hliníková řídítka Giant Contact skrývají pod omotávkou brzdové hadice, které se však ihned ztrácejí v útrobách představce Contact AeroLight o délce 100 mm. Šířka řídítek je 420 mm. Tyto údaje platí pro velikost M.

predstavec Giant Contact AeroLightriadidlá Giant Contact
omotávka Stratus Lite 3.0
Vpředu ještě uchytíme přední kolo do vidlice pomocí pevné osy a můžeme se přesunout k poslednímu montážnímu úkonu – tedy k uchycení sedlovky. Uchycuje se pomocí integrovaného šroubového systému s krytkou proti nečistotám. Sedlovka je vyrobena z kompozitního materiálu, který lépe pohlcuje vibrace.

sedlovka Giant Variant composite
Giant TCR je stálicí v portfoliu tohoto tchajwanského výrobce. Kola TCR najdeme také v profesionálním týmu Jayco-AlUla, který stojí spolu s inženýry a designéry právě za vývojem této 10. generace. Do unboxingu se nám dostal v barvách frost silver, tedy kombinaci světle modré metalízy a stříbrné. Doplněna je černými nápisy. Celkově je design jednoduchý, ale právě to může být pro někoho to pravé.

Giant TCR Advanced 0 AXSGiant TCR Advanced 0 AXS
Giant TCR Advanced 0 AXSGiant TCR Advanced 0 AXS

Kola Giant SLR 2 mají karbonový ráfek vysoký 36 mm. Stejné značky jsou také náboje a pláště Gavia o rozměru 700x25C. Maximální možná šířka plášťů, které model kola TCR pojme, je 33 mm. To otevírá prostor i pro delší jízdy ve větším pohodlí. Samozřejmě, celá sada kol je uzpůsobena pro bezdušové použití a vám v podstatě bude stačit dolít tmel, který naleznete v krabici s příslušenstvím.

plášte Giant Gavia Course 1kolesá Giant SLR 2 36

Pohon kola tvoří elektronická bezdrátová sada SRAM eTap Rival AXS. Kliky jsou osazeny převodníky 33/46 zubů. Řetězem Flattop jsou spojeny s kazetou s rozsahem 10 – 36 zubů. Hydraulické brzdy patří do stejné sady a „zakusují se“ do kotoučů SRAM PaceLine - vpředu o průměru 160 mm, vzadu 140 mm.

Giant TCR Advanced 0 AXS unboxingGiant TCR Advanced 0 AXS
Giant TCR Advanced 0 AXS unboxingGiant TCR Advanced 0 AXS

Giant TCR Advanced je vstupní branou do světa TCR. Jsou nad ní ještě dvě třídy – Advanced Pro a nejvyšší Advanced SL. Samozřejmě rozdíly jsou zejména ve výbavě, ale např. i v použití jiného typu uhlíkového vlákna či v integrované sedlové trubce.

Nic to však nemění na faktu, že TCR Advanced je výborný závodní a tréninkový nástroj pro nadšeného cyklistu. Poskytuje aerodynamiku, tuhost a elektronické řazení, což vám zajistí pohyb na předních pozicích pelotonu. Jeho MOC je 115 999 Kč, ale díky našemu věrnostnímu programu, se můžete dostat i na zajímavější cenu. Kolo naleznete v našem MTBIKER eshopu.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakce 
Podobné články
Unboxing: Giant Revolt Advanced 3 - rychlý a flexibilní
Lehký rám, možnost přizpůsobení rozvoru kol a mnoho dalšího. Pokud se neumíš rozhodnout, zda chceš na cestu nebo do terénu, Revolt „bere“ obojí stejně dobře.
Unboxing: Orbea Terra M20TEAM – téměř dokonalý gravel?
Disciplína gravel je stále populárnější a získává víc a víc fanoušků. Své o tom ví i výrobce Orbea s oblíbenou modelovou řadou Terra. Dnes si jeden představíme.
Silniční kola pro náročné - už žádné výmluvy PR článek
Nízká hmotnost, špičkové materiály, technologie a výbava, jakou mají i profesionální závodníci. Vyber si své vysněné závodní kolo u nás.
keyboard_arrow_up