Unboxing: Marin San Quentin 24” – pojeď s dětmi na traily

Zmenšená verze modelu San Quentin, na jehož designu se podílela freerideová legenda Matt Jones, přináší odolnost, rychlost a zejména společnou zábavu v terénu.

San Quentin 24” bude vašemu malému „drtiči trailů“ připadat jako dospělácké horské kolo. Má pevný hliníkový rám vyrobený z trubek z vlastní slitiny označené jako „Series 2“, 24palcová kola, odpruženou vidlici RockShox, 9rychlostní pohon s jednopřevodníkem a hydraulické kotoučové brzdy určené pro dětské prsty. Vyrábí se pouze v jedné univerzální velikosti vhodné pro výšku dítěte od 125 do 145 cm.

Specifikace

  • Rám: Series 2, hliníkový, 6061 slitina, 24palcová kola, určený pro kotoučovou brzdu, 135 mm koncovky
  • Vidlice: RockShox Judy Silver TK, zdvih 100 mm, Solo Air vzduchová, Osa: 110 x 15 mm Maxle Stealth
  • Řazení: MicroSHIFT Advent 9rychlostní
  • Přehazovačka: MicroSHIFT Advent 9rychlostní
  • Kazeta: MicroSHIFT 9rychlostní, rozsah: 11-46 zubů
  • Řetěz: KMC X9
  • Kliky: hliníkové, kované, převodník: Narrow Wide, 30 zubů, délka: 152 mm
  • Brzdy: Tektro HD-M275, hydraulické, kotouče: 160 mm/160 mm
  • Ráfky: Marin, hliníkové, dvoustěnné, vnitřní šířka: 27 mm
  • Náboje: kované, hliníkové, 32 děr, kotoučové
  • Špice: 14g ocelové, nerezové
  • Pláště: Vee Tire Crown Gem, rozměr: 24 x 2,60”, drátěná patka
  • Sedlovka: Marin, hliníková, průměr: 30,9 mm
  • Sedlo: Marin Kids MTB
  • Představec: Marin, hliníkový, délka: 35 mm
  • Řídítka: Marin Riser, 31,8 mm objímka, 30 mm zdvih, 590 mm šířka
  • Gripy: Marin MTB
  • Hlavové složení: FSA No. 57E
  • Středové složení: čtyřhranná, zapouzdřená, utěsněná ložiska
  • Pedály: nylonové, speciálně určené pro děti

Geometrie

geometria rámu San Quentin 24
Dětská kola mají své výhody a to i pro nás, dospěláky. Manipulace s nimi je mnohem jednodušší – vidíme to už u menší krabice a samozřejmě i později u rámu. Před montáží bike „osvobodíme“ od všech obalových materiálů, aby nám nic nebránilo v práci.

Marin San Quentin 24Marin San Quentin 24

Montáž probíhá pouze v přední části kola. Nejprve upevníme řídítka o šířce 590 mm do 35 mm dlouhého představce. Oba komponenty jsou od výrobce Marin a mají průměr 31,6 mm. Kokpit doplňují také gripy v režii výrobce kola.

Přesuneme se kousek níže, kde přizpůsobíme zahnutí brzdové hadice tak, aby nepřekážela řízení a aby se ani nikde nezalamovala. S tím souvisí i další úkon, a to vycentrování brzdového třmenu tak, aby nekolidoval s kotoučem a při otáčení kola nic nešustilo. Na závěr stačí vložit kolo a upevnit jej pomocí pevné osy o rozměru 15x110 mm do vidlice RockShox Judy Silver se zdvihem 100 mm.

Marin San Quentin 24Marin San Quentin 24
Marin San Quentin 24

San Quentin 24” máme poskládaný. Vyrobený je v kombinaci šedé a černé, doplněný růžovými nápisy, které celkový design osvěžují. K celku jsou sladěny také komponenty a vidlice se stříbrnými nápisy.

Na první pohled kolu dominují objemné pláště a geometrie s položeným hlavovým úhlem. To předurčuje tento bike hlavně pro zkušenější malé bikery, kteří se nebojí skoků či překážek v trailcentrech a skillparcích. Kolo jsme sice osobně nevážili, podle údaje od výrobce je jeho hmotnost 12,8 kg.

Marin San Quentin 24
Marin San Quentin 24
Pohon kola tvoří jednopřevodníkový systém s 9rychlostní kazetou. Převodník má 30 zubů a kazeta rozsah 11 - 46 zubů. To dává dostatek rozsahu pro jízdu ve většině terénů. Převodový systém pochází od značky microSHIFT.

Pohonu sekundují hydraulické brzdy Tektro HD-M275. Samozřejmě, brzdové páky jsou přizpůsobeny dětským rukám, aby byla manipulace co nejjednodušší a nejbezpečnější.

Marin San Quentin 24Marin San Quentin 24
Shimano BR-MT201 Hydraulic, 160 mm/160 mm RotorMarin San Quentin 24

Kromě brzd jsou i další komponenty přizpůsobeny malým cyklistům. Jedním z nich je sedlo Marin Kids, také platformové pedály z nylonu či gripy. Marin ke kolu kromě toho přidává i bezpečnostní odrazky a zvonek.

Marin San Quentin 24Marin San Quentin 24 unboxing, Marin Kids MTB sedlo
Marin San Quentin 24
24palcová kola Marin, obutá v pláštích Vee Tire Crown Gem o šířce 2,6”, jsou předurčena pro jízdu v terénu a díky objemu při správném tlaku mohou působit jako další tlumící elementy.

Marin San Quentin 24Marin San Quentin 24

S příchodem dítěte se život výrazně mění, ale jakmile trochu povyroste, může se stát vaším nejlepším parťákem na kolo, můžete sdílet společnou vášeň a aktivně trávit volný čas. Marin San Quentin 24” najdete v MTBIKER eshopu za 989 €.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 
Podobné články
Unboxing: Transition Spire AL - nezná překážky
Vydej se do toho nejdrsnějšího terénu bez jakýchkoli omezení. Velké zdvihy nemusí znamenat pouze jediný účel. Pojď si s námi posvítit na Transition Spire AL.
Unboxing: Marin Alpine Trail XR GX AXS - neztratí se!
Někdo na bolest hlavy zvolí růžovou pilulku, a přitom úplně stačí zajezdit si na růžovém kole. Například na vysokozdvihovém enduru Marin s elektronickou výbavou?
Unboxing: Marin Headlands 1 – karbonový dobrodruh
Headlands je kopcovitá pobřežní část Kalifornie, plná štěrkových cest, výhledů na oceán i na známý most Golden Gate. Tento karbonový gravel je poctou tomuto místu.
keyboard_arrow_up