Test: CTM Rovay – multifunkční záležitost

Je to dres? Nebo funkční tričko? Po delší době testování bych řekl, že nejen funkční, ale možná dokonce multifunkční kousek do tvého sportovního šatníku.

Přestože primárně je CTM Rovay prodáván jako cyklistický dres pro jízdy na trailech a podobné „volné“ disciplíny, jeho využitelnost je široká.

CTM Rovay
Za tu dobu, co ho mám, jsem ho oblíkal na gravelové jízdy, na vyjížďky s rodinou, ale vzhledem k absenci zadních kapes jsem ho využil třeba i na turistiku. Kromě toho, že „funguje“, tak můj subjektivní názor je, že je to i designově hodně povedený kousek.

CTM Rovay test
Dres v CéTéeMku ušili z lehkého rychleschnoucího a vzdušného polyesteru. To můžu potvrdit, zpotit jsem se v něm dokázal, ale dalo to práci, protože vrchní část předního dílu a záda jsou odvětrané a za krkem a v podpaží byly použity panely dokonce z extra odvětraného jemného materiálu.

Spodní část dresu je zase odolnější. Záda jsou prodloužená, takže ani v předklonu na kole nehrozí vyhrnutí. Lem límce je dvojitý, lépe sedí na krku. Z použití různě fungujících materiálů na jednotlivé panely dresu je vidět, že v CTM opravdu přemýšleli.

CTM Rovay recenzeCTM Rovay review
CTM Rovay testCTM Rovay recenze

Dres je nabízen v pěti velikostech od S po XXL a na výběr je ze tří barevných kombinací, tyrkysové, olivové a černé. Ani po několika vypráních dres nežmolkuje, palec nahoru.

CTM Rovay

CTM Rovay long sleeve – na trail s dlouhým rukávem

V podstatě totožné funkční vlastnosti díky stejnému složení materiálů, ze kterých je ušitý, má i dres CTM Rovay long sleeve, tedy dres s dlouhými rukávy. Takže, pokud potřebujete chránit ruce, schovat loketní chrániče, nebo zachovat tepelný komfort, když už není úplně horko, bude se vám hodit.

CTM Rovay long sleeveCTM Rovay long sleeve test

Ale i v letním počasí vám v něm bude příjemně, protože i tento dres má odvětranou vrchní část předního dílu, celá záda, která jsou prodloužená, aby se dres nevyhrnoval. A v podpaží a za krkem byly, stejně jako u dresu s krátkými rukávy, použity extra prodyšné odvětrávané panely z jemného materiálu.

Nechybí dvoudílný límec a skvělá vychytávka je „klínek“ ze strečového materiálu všitý do lemů rukávů. Pomůže například, když chcete přetáhnout rukáv přes rukavici.

CTM Rovay long sleeveCTM Rovay long sleeve recenze

I „dlouhý“ dres se vyrábí v pěti velikostech od S po XXL a nabízen je ve třech barvách, černé, cihlové a šedé. Nápis CTM na hrudi je stříbrně lesklý a stylově háže duhové odlesky, působí to moderně a hodně se mi to líbí.

CTM Rovay long sleeve
Ještě přidám jeden můj poznatek k oběma dresům. Při volbě velikosti bych osobně příště vybíral o číslo menší, než je moje konfekční velikost. Zřejmě se počítá s tím, že pod dres použijete chrániče, takže i když je u trika uvedeno, že je ušito v semi-slim fit střihu, měl jsem ho ve velikosti “L” na mých 178 cm a 72 kg docela volné. Ale zase pohodlné. A někomu to naopak může vyhovovat, volnější věci jsou dnes moderní. Ideální by bylo ho před koupí vyzkoušet například v některém z MTBIKER shopů.


Oba dva dresy jsou ušity z moderních funkčních materiálů a v moderním střihu, ve všech barvách mají líbivý jednoduchý design a svůj účel určitě splní ke spokojenosti každého bajkera, který se ve volnějším outfitu cítí dobře.


CTM Rovay SS s krátkymi rukávy najdete na MTBIKER shopu za 48,99 € a CTM Rovay LS s dlouhými rukávy za 55,99 €.
Zdroj fotografií: archiv autora
info
Testy a představení produktů se realizují s produkty a materiály zapůjčenými od dovozce dané značky nebo z MTBIKER shopu. Jejich obsah a závěr je subjektivním názorem autora.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá
Podobné články
Test: dresy Craft - od aera po cargo
Už nějakou dobu mám možnost jezdit v dresech Craft. A protože střídám cyklistické disciplíny a málokteré dvě mé vyjížďky si jsou podobné, najdou u mě uplatnění i různé typy dresů.
Test: Vittoria Mezcal XCR a Barzo XCR – můžeš se spolehnout
Pláště jsou spotřební zboží. Ani ten nejlepší nevydrží věčně, takže jednou za čas musíme pořídit a obout nové. A protože je plášť jednou z nejdůležitějších součástí kola, tak se vyplatí vybrat si dobře. Obutí totiž funguje jako jediný kontakt kola s terénem, silnicí, podkladem po kterém jedete.
Dámské oblečení - vše pro něžné pohlaví PR článek
Dámská výbava má svá specifika a nejde jen o odlišné barvy. Který pohodlný kousek si vybereš?
keyboard_arrow_up