Pozvánka: Sokolovská 24 MTB - dejte si pořádně do těla

Již pošesté se uskuteční oblíbený vytrvalostní závod Sokolovská 24 MTB. Bajkeři a bajkerky vyjedou pokořit dvacet čtyři dlouhých hodin v sedle na okruhu, který prověří veškeré dovednosti, formu i odhodlání.

Sokolovská dvacetičtyřhodinovka se tradičně koná v krásném prostředí koupaliště Michal v Sokolově. Můžete se těšit nejen na 24hodinový závod jednotlivců, hojně obsazeny jsou i kategorie na "dvanáctce" a soutěž týmů.

Akce proběhne v rámci sportovně kulturního víkendu:


Trasa čtyřiadvacítky zůstává stejná jako v minulých letech, jen byly na přání závodníků upraveny některé pasáže. Okruh dlouhý 8 km prověří nejen jezdce, ale i techniku. V první, převážně stoupací polovině, jezdci okusí vyježděné louky a traily v březových lesících, které i na fullu otestují sedací partie. Z nejvyššího bodu pak závodníky čeká nejdříve celkem mírný sjezd lesem a po louce, zakončený padákem do ostré levé zatáčky s nově vybudovanou klopenkou. Následuje jezdivý a rychlý cyklokros mezi břízkami, kde na vás čeká lahůdka ve formě původní výsypky jako historického dědictví našich předků. Jezdci si pak odpočinou na hladké šotolinové cestě před posledním výjezdem. Šotolinu pak vystřídají náznaky makadamu, aby nakonec za vrcholem stoupání nadobro ustoupily hravému singlu mezi stromy dolů do nejnižšího bodu trati. Za singlem pak následuje asfaltový transfer zpět do depa.

Téměř hned po startu z depa čeká jezdce náročnější kopec.
Celkově se jedná o velice povedený okruh s rozumnou náročností. Všechny pasáže jsou jetelné, a přitom není nouze o zajímavá a zábavná místa. Pro jednotlivce je trať milosrdná tím, že je možné se na více místech občerstvit a v zázemí bez problémů nabrat zásoby občerstvení. Záludnější místa jsou navíc hlídaná pořadateli. Takže pokud máte chuť jako nováček okusit dvacetičtyřhodinovku, pak je ta sokolovská velmi rozumnou volbou.

Mapa trati pro rok 2024.
Do rytmu celého víkendu bude mixovat hudbu DJ Rostis, místní hudební legenda, takže o taneček a zábavu bude po celou dobu postaráno. Vrcholem bude sobotní DJ megapárty pro závodníky v předávacím území a bufet stanu. Takže si s sebou zase přivezte kámoše, manželky i potomky a nenechávejte je doma. Navíc jako tradičně bude k dispozici občerstvení pro všechny v areálu a pro ty, kdo nezávodí, se nabízí možnost koupání v čisté vodě koupaliště s příjemnou pláží.

Symbolické trofeje.Poháry pro závodníky na pódiu jednotlivých kategorií.

Související odkazy a zajímavosti:

  • Oficiální web Sokolovská 24hodinovka
  • Sokolovská MTB 12/24hodinovka aneb poprava grevlem
  • Koupaliště Michal u Sokolova na Google mapách.

  • Průjezd depem do dalšího kola.
    Bez Vás bajkerů to nebude ono, sejdeme se první celý zářijový víkend 7. - 8. 9. a opět ve větším počtu!
    Zdroj fotografií: archiv pořadatele
    report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
    clear
    Proč se Ti článek nelíbí?
    Odeslat zpětnou vazbu
    Formulář se odesílá

    Komentáře

    Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

    Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
    Formulář se odesílá
    Přidej komentář
    Formulář se odesílá
    Podobné články
    Sokolovská 24 MTB: 5. ročník – Mistrovství ČR na 24 hodin MTB
    Již po páté vyjedou bajkeři a bajkerky na trať pokořit dvacet čtyři dlouhých hodin v sedle na oblíbené akci SOKOLOVSKÁ 24 MTB v rámci sportovně kulturního víkendu na koupališti Michal v Sokolově, letos v termínu 1. – 3. 9. 2023.
    Pozvánka: jubilejní ročník Gočárových schodů
    Na Den české státnosti 28. září se v historickém centru města Hradec Králové uskuteční jubilejní 10. ročník exhibiční akce ČEZ Gočárovy schody.
    Zlínská 50: závod pro širokou veřejnost s profesionálním zajištěním
    Zlínská 50 nabídne v krajském městě závod horských kol pro širokou veřejnost s profesionálním zázemím.
    keyboard_arrow_up