XC kola - pro začátečníky i ostřílené závodníky

Neustále se zlepšuješ v ježdění a pokukuješ po prvních maratonech? Právě tyto modely jsou pro ně jako stvořené.

ALMA M30 - 63 690 Kč

ALMA je modelová řada baskických hardtailů, model M30 má již karbonový rám. Ten je osazen například vidlicí RS SID SL se zdvihem 100 mm či pohonem a brzdovým systémem od Shimana. Samozřejmostí u Orbey je ale možnost personalizace kola a tak si můžeš dopřát například i teleskopickou sedlovku. Pláště Maxxis Rekon Race jsou připraveny k bezdušovému použití a s šířkou 2,35” zvládnou jakoukoliv českou trať. MOC M30 je 63 690 Kč a najdeš ji na stránce výrobce.
ALMA M30

Marin Team Marin 2 29 - 2 249 €

Model Team Marin 2 stojí na jakémsi pomezí mezi XC a trailovým ježděním. Hliníkový rám doplňuje 120 mm vidlice FOX 34 StepCast. Spolu s teleskopickou sedlovkou to znamená jediné – toto není kolo zaměřené na čistokrevnou rychlost do kopce. Množství zábavy si s ním užijete i při jízdě z kopce dolů. O všestrannosti svědčí také pláště Maxxis Rekon Race či spolehlivý a populární pohon Shimano SLX/XT. MOC tohoto kola je 63 499 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.
Marin Team Marin 2 29

Canyon Lux World Cup CF 7 - 104 599 Kč

Lux v sobě spojuje rychlost, pohodlí a v neposlední řadě zábavné ježdění. Celoodpružený karbonový rám je doplněn vidlicí FOX StepCast 32 a tlumičem FOX Float DPS – obojí s dálkovým lockoutem a obojí s přívlastkem Performance Elite. Shimano Deore XT vládne nejen pohonu, ale i brzdám. A jelikož v Canyonu „překopali“ čepy i vahadlo, Lux dokáže okouzlit i svou hmotností. Jeho MOC je 104 599 Kč a najdeš ho na stránce výrobce.
Lux World Cup CF 7

Rock Machine Torrent 20-29 - 669 €

Rock Machine Torrent 20-29 je horské kolo, ideální pro cross-country a trailové ježdění. Vyznačuje se pevným rámem z lehkého hliníku, který je doplněn vidlicí RST Aerial se zdvihem 100 mm. Pohon 2x9 Shimano poskytuje široký rozsah převodů i v náročnějších stoupáních či při jízdě po rovině. Samozřejmostí jsou kotoučové brzdy, které zaručí vyrovnaný brzdný výkon za každých podmínek. MOC kola je 18 599 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.
Rock Machine Torrent 20-29

BMC Twostroke 01 FOUR 29 - 1 799 €

Pokud si kromě funkčnosti kola potrpíš i na design, model Twostroke by ti neměl uniknout. Karbonový rám s červenou metalízou a interním vedením kabeláže totiž zaujme už na první pohled. Důležitější ale je samozřejmě osazení. Najdeme zde vidlici RS Recon Silver RL se zdvihem 100 mm s dálkovým lockoutem či karbonovou sedlovkou. Pohon i brzdy jsou v režii SRAMu a najdeme zde kombinaci různých sad. MOC švýcarského „HT-čka“ je 68 599 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.
BMC Twostroke 01 FOUR 29

Giant XTC Advanced 3 29 - 1 729 €

Giant je jednou ze značek, která dokáže kolo osadit množstvím komponent vlastní výroby a tím snížit cenu kola, aniž by trpěla kvalita. Tak je tomu i u karbonového modelu XTC Advanced 3 – najdeme zde vidlici Giant Crest 34 RRL, středové složení i kliky Praxis, kola XCT a mnoho dalšího. Celek je doplněn sadou Shimano Deore a brzdami MT410. Pláště Rekon Race o šířce 2,25” se osvědčí především na rychlých tratích. MOC kola je 60 999 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.
Giant XTC Advanced 3 29

Kellys Gate 90 29 - 1 699 €

Kellys Gate 90 je hardtail vystavěný na hliníkovém rámu. Ve své DNA má především XC, ale s osazenou teleskopkou nepohrdne ani rozbitým trailem. O hltání nerovností se stará vidlice RS Recon GOLD se zdvihem 100 mm. Disponuje tlumením DebonAir a patronou MotionControl, které známe z vyšších modelových řad RockShox. Co se týká pohonu, ten má na starosti Shimano a kombinace sad SLX a XT. MOC kola je 46 999 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.
Kellys Gate 90 29

CTM RASCAL 3.0 29 - 1 499,99 €

RASCAL je dalším slovenským modelem, který se vysloveně hodí i na závodění. Stojí téměř na vrcholu hierarchie hardtailů od CTM a modernizovaná geometrie z něj udělala všestrannější mašinu. I na tomto kole najdeme spolehlivou vzduchovou vidlici RockShox Recon GOLD s maratonským zdvihem 100 mm. Přestože zde teleskopickou sedlovku nenajdeme, na rámu je otvor pro její vnitřní vedení. MOC RASCALa je 36 999 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.
CTM RASCAL 3.0 29
Ještě více kol, se kterými se můžeš vydat na svůj první maraton, najdeš na našem MTBIKER shopu.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
Podobné články
Domácí údržba kola – pro jízdy bez vrzání a praskání PR článek
Stejně jako si cyklisté dopřejí po výjezdu příjemnou sprchu, i kolo potřebuje pravidelný „wellness“. A se správným nářadím bude i větší servisní úkon hračkou.
Dámské oblečení - vše pro něžné pohlaví PR článek
Dámská výbava má svá specifika a nejde jen o odlišné barvy. Který pohodlný kousek si vybereš?
Výbava na bikepacking - jednoduše se sbal a vyraz ven PR článek
Čeká vás cyklodovolená nebo několikadenní dobrodružství na dvou kolech? Pokud vám chybí výbava, rádi vám s jejím výběrem pomůžeme. Inspirujte se v našem e-shopu.
keyboard_arrow_up