Unboxing: BULLS Sonic EVO TR1 - objevuj a bav se

Slušná výbava, dobrý výkon, pořádný dojezd a zajímavý design jsou často kritéria, která při koupi e-biku zvažujeme. Splňuje je i tento trailový BULLS Sonic EVO?

Rám s vyjímatelnou baterií a vnitřním vedením bowdenů disponuje zdvihem 120 mm. Identicky je na tom i vidlice. Výkon zastřešuje motor Bosch Performance Line CX. Převodový systém s deseti rychlostmi je v režii dodavatele Shimano. O korigování rychlosti se postarají výkonné 4pístové brzdy TRP. Sonic EVO se vyrábí ve velikostech od S po XXL a my si nyní jeden kus poskládáme.

Specifikace

  • Motor: Bosch Performance CX BES3 (max. rychlost 25 km/h, točivý moment 85 Nm)
  • Baterie: Bosch PowerTube, kapacita: 750 Wh
  • Rám: Sonic aluminium
  • Vidlice: BULLS Lytro 34 Air LOR, zdvih: 120 mm
  • Tlumič: SR Suntour Edge Plus R, zdvih: 120 mm
  • Řazení: Shimano Deore RD-M5120, 10rychlostní
  • Kliky: Samox, převodník: 36 zubů
  • Brzdy: TRP Slate Evo, kotouče: TR203-45, centerlock, průměr 203/203 mm
  • Ráfky: Rodi Tryp 30
  • Pláště: Schwalbe Smart Sam 29x2,25”
  • Sedlovka: Limotec Alpha 1, teleskopická, zdvih: S - 100 mm, M - 125 mm, L/XL - 150 mm
  • Sedlo: Prologo Proxim 400 Wide
  • Představec: BULLS The Frog, průměr: 35 mm, délka: 35 mm
  • Řídítka: Sport-SL CCS

Geometrie

BULLS Sonic EVO TR1
Pokud bys nesl televizor takových rozměrů, byl bys mimořádně opatrný. Proto BULLS používá psychologický tah v podobě zobrazení televizoru na svých krabicích. Musíme dodat, že jde o pořádný „kus” krabice. Je to z důvodu, že tento výrobce nenechává nic náhodě a svým přístupem dává zákazníkům co nejmenší šanci, že se při skládání něco poškodí. Proto celé skládání zahrnuje v podstatě pouze montáž kokpitu.

BULLS Sonic EVO TR1

Když už jsme ho zmínili, pojďme se na něj podívat. Řídítka jsou široká 740 mm, vyrobena ze slitiny AL 7050. Tvoří pár s představcem dlouhým 35 mm, což je i průměr obou komponentů. Označeny jsou logy BULLS, takže se jedná o produkty vlastní konstrukce. Na řídítkách najdeme kromě tradičních komponentů i slot pro uchycení předního světla, které bohužel není součástí balení.

Na vrchním krytu hlavového složení také najdeme uchycení pro LCD zobrazovací jednotku nebo chytrý telefon a ovládání elektromotoru. Příslušenství k elektrokolům s pohonem Bosch naleznete také na našem MTBIKER shopu.

BULLS Sonic EVO TR1

Pohon kola pochází od výrobce Bosch. Jedná se o motor Bosch Performance Line CX osazený 36zubovým převodníkem a kovanými klikami BULLS. Motor čerpá energii ze 750 Wh baterie Bosch PowerTube. Ta je ukryta ve spodní rámové trubce a je vyjímatelná. Systém uzamykání/otevírání krytu baterie je na klíč.

Bosch Performance CX BES3Bosch PowerTube 750

Elektrickému pohonu sekunduje také mechanický - 10rychlostní. Tvoří ho přehazovačka Shimano Deore RD-M5120, která přesouvá řetěz po kazetě Deore s rozsahem 11 – 46 zubů, což je dostatečný rozsah pro pokoření většiny stoupání. Ze stejné sady pochází i 10rychlostní řetěz. Kliky, nesoucí logo výrobce, jsme již zmiňovali výše, jelikož jsou součástí elektromotoru. Řazení se ovládá klasicky, páčkou z řídítek, umístěné na pravé straně, jelikož na levé je ovládání systému elektromotoru a páčka ovládání teleskopické sedlovky.

BULLS Sonic EVO TR1

To, že na zábavu a objevování mnoho není třeba, je známá věc a platí to i pro elektrokola. Mnoho výrobců staví elektrokola na vyšší zdvihy. BULLS však postavil model Sonic EVO TR 1 na 120 mm zdvihu vpředu i vzadu a pro běžné ježdění terénem je to plně dostačující. Nakonec i u celoodpružených kol bez elektropohonu, určených na moderní cross-country, je takový zdvih aktuálním trendem.

Vpředu nám zdvih zajišťuje vzduchová vidlice BULLS Lytro s 34 mm vnitřníma nohama. Vzadu zpracovává 120 mm zdvih zadní stavby tlumič SR Suntour Edge Plus. Důležitější je spíše celková geometrie rámu. Stabilitu ve sjezdu vám zaručí 66° hlavový úhel. K celkové stabilitě a lepší manipulaci s kolem, zejména z kopce dolů, přispívá také teleskopická sedlovka Limotec Alpha 1 se zdvihem 150 mm.

BULLS Lytro 34 Air LOR 120 mmSR Suntour Edge Plus R 120 mm

Sonic EVO TR1 stojí na kolech vypletených na nábojích Shimano HB-400/FH-400 s pevnými osami „boostových“ rozměrů. Obuty jsou v pláštích Schwalbe Smart Sam 29x2,25”. Rychlost můžete krotit 4pístovými brzdami TRP Slate Evo, které mají mezi bikery velmi pozitivní odezvu. Spolupracují s 203 mm kotouči vpředu i vzadu.

BULLS Sonic EVO TR1 unboxing
BULLS Sonic EVO TR1

Poskládané kolo váží ve velikosti L 26,25 kg. Lak je vyhotoven v matné modré barvě nazvané „Pro Blue“. V této barvě jsou doladěny i polepy na vidlici a tlumiči. Zbytek doplňuje černá, tedy nápisy a decentní grafika a samozřejmě komponenty. Na oživení celkového designu výrobce použil pláště s hnědou bočnicí.

Rám je také chráněn, zespodu dolní rámové trubky vidíme velký chránič, který kromě trubky chrání také motor. Rameno zadní stavby pod řetězem je rovněž ošetřeno gumovým chráničem.

BULLS Sonic EVO TR1
BULLS Sonic EVO TR1BULLS Sonic EVO TR1

Co stojí určitě za zmínku, je zadní světlo. Zatímco přední světlo součástí balení není, zadní světlo součástí rámu je. Tedy rovnou dvě zadní světla, umístěná na konci zadní stavby, která působí efektně, ale jsou také efektivní a vy tak máte vždy tento bezpečnostní prvek k dispozici.

BULLS Sonic EVO TR1

Fotogalerie

BULLS Sonic EVO TR1
BULLS Sonic EVO TR1BULLS Sonic EVO TR1
BULLS Sonic EVO TR1 unboxingBULLS Sonic EVO TR1
BULLS Sonic EVO TR1BULLS Sonic EVO TR1

BULLS Sonic EVO TR1 je cenově dostupný základní model pro pokročilejší jízdu v terénu. Moderní geometrie a zdvihy vám dovolí jezdit většinu horských terénů a lehčích trailů. Přitom se můžete spolehnout na výkonný motor Bosch a dostatečnou kapacitu baterie. Doporučená cena kola je 122 999 Kč a najdete jej v našem MTBIKER shopu.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakce 
Podobné články
Unboxing: Orbea Terra M20TEAM – téměř dokonalý gravel?
Disciplína gravel je stále populárnější a získává víc a víc fanoušků. Své o tom ví i výrobce Orbea s oblíbenou modelovou řadou Terra. Dnes si jeden představíme.
Unboxing: Marin San Quentin 24” – pojeď s dětmi na traily
Zmenšená verze modelu San Quentin, na jehož designu se podílela freerideová legenda Matt Jones, přináší odolnost, rychlost a zejména společnou zábavu v terénu.
Unboxing: Marin Team 1 - rychlý, jednoduchý a dostupný
Když se řekne kolo, asi většině lidí se vyjeví právě horský hardtail. Je to všestranný univerzál pro výlety i trénování a závodění. Co nabízí Marin Team 1?
keyboard_arrow_up