Čistota, údržba i servis - aby kolo stále fungovalo

Jízda na kole přináší skvělé pocity, hlavně pokud všechno šlape hladce a tiše. V našem e-shopu najdeš vše potřebné pro údržbu a servis a v článku přinášíme několik tipů.

Kellys čistící sada - 49,99 €

Kellys čistící sada
Výhodou při mytí kola je mít vše potřebné po ruce. Čistící sada od Kellysu má v sobě vše, co potřebuješ pro základní očistu. Kromě praktického kbelíku pro přenos i vodu dostaneš čistič, který rozpustí špínu a mastnotu, tři kartáče a houbu pro odstranění nečistot z každého koutku. Po důkladném umytí je důležité kolo správně ošetřit. K tomu nalezneš v sadě olej na řetěz a k vyleštění rámu sprej s leštidlem a hadrem. MOC je 1 229 Kč. Najít jej můžeš u nás v MTBIKER shopu.

absoluteBLACK GRAPHENpads® - 35,99 €

absoluteBLACK GRAPHENpads®
První brzdové destičky, které používají ve směsi modifikovaný grafen. Vyznačují se hlavně konzistentním výkonem i v tom nejnáročnějším terénu. Samotný grafen se při brzdění začleňuje i do mikropórů brzdových kotoučů, čímž prodlužuje jejich životnost. V tomto případě jde o směs keramiky a grafenu. Tyto destičky za MOC 919 Kč jsou vhodné pro brzdy Shimano, ale v MTBIKER shopu najdeš absoluteBLACK destičky i na další typy brzd.

Weldtite koncentrát 1 l limetka - 27,99 €

Weldtite koncentrát 1 l limetka
Než se vůbec pustíš do servisu kola, dopřej mu nejprve očistnou kůru. Koncentrát od Weldtite je vhodný pro čištění povrchu rámů i pro čištění komponentů díky nové výkonné receptuře. Stačí ho smíchat s vodou, nastříkat a nechat působit 30 vteřin, poté opláchnout. Neboj se, k laku rámu není agresivní. Je biologicky odbouratelný. Čištění a následný servis bude doprovázet příjemná limetková nebo citrónová vůně. Za maloobchodní cenu 699 Kč jej najdeš na MTBIKER shopu.

Effetto Mariposa Végétalex - 10,39 €

Effetto Mariposa Végétalex
Tmel na bezdušové systémy Végétalex vychází z úspěšného tmelu Caffélatex, ale je založen výlučně na přírodní bázi. Zůstává stejně účinný a odolný, přičemž je naprosto biologicky odbouratelný a navíc bez plastů. Problém mu nedělá ani dofouknutí kola pomocí CO2 bombičky a vzhledem ke svému složení může v kole vydržet funkční dokonce celou sezónu. Kromě toho se v případě vytečení snadno čistí. MOC 250 ml balení je 325 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Force pračka řetězu - 14,39 €

Force pračka řetězy
Nejvíce namáhaný komponent kola, tedy řetěz, si zaslouží zvláštní pozornost. Jeho čistota totiž dokáže výrazně prodloužit samotnou životnost řetězu, ale i komponent, které jsou s ním v přímém kontaktu – tedy kazety a převodníků. Pračka dokáže díky štětinám vyčistit i při běžném mytí obtížně přístupná místa. Stačí použít doporučený čistič od stejného výrobce a tvůj řetěz bude vypadat jako nový. Manipulaci zvládne opravdu každý. Její MOC je 419 Kč. Najdeš ji v MTBIKER shopu.

KMC X12 řetěz - 25,99 €

KMC X12 řetěz
Řetěz KMC X12 se 124 články je určen pro 12rychlostní systémy a je kompatibilní s řazením z dílny Shimana, ale i SRAM, Campagnola či jiných výrobců. Staví na vysoké trvanlivosti a zároveň nízké hmotnosti. Jelikož se nejedná o směrový řetěz, dá se namontovat jakýmkoli způsobem, přičemž jeho montáž usnadňuje rychlospojka Missing Link. Díky vnější části X-bridge se při řazení posouvá kazetou hladce a rychle. Tento stříbrno-černý řetěz má MOC 909 Kč a najdeš jej i na našem MTBIKER shopu.

Lezyne Digital Travel Floor Drive - 102 €

Lezyne Digital Travel Floor Drive
Snažit se nafoukat objemné pláště malými pumpami, které vozíme s sebou na běžné vyjížďky, je v dílně neefektivní a namáhavé. Pumpa od Lezyne to však vyřeší rychle a přesně. Má hliníkovou konstrukci, ocelový píst, kompozitní rukojeť. Nožičky lze sklopit tak, aby pumpa nezabírala mnoho místa doma nebo v kufru auta. Přesnou hodnotu tlaku uvidíte na digitálním displeji těsně před koncem hadice. Maximální tlak je 11 barů. Pumpu najdeš za doporučenou cenu 3 199 Kč na MTBIKER shopu.

microSHIFT ADVENT X - 22,99 €

microSHIFT ADVENT X
Desetirychlostní kazeta ADVENT X CS-H104 sice nepatří mezi nejlehčí, ale vše je kompenzováno její masivností a výdrží. Jednotlivé pastorky jsou vyrobeny z kalené oceli a představují to „pravé ořechové“ i pro elektrokola. Ty zatěžují běžné kazety vysokým točivým momentem. Rozsah 11 – 48 zubů je dostatečný pro rychlou jízdu po zvlněném terénu i zdolání náročných stoupání. MOC kazety je 1 119 Kč a najdeš ji na našem MTBIKER shopu.

Stan's NoTubes MTB sada - 29,99 €

Stan's NoTubes MTB sada
S touto sadou předěláš svá kola s dušemi na bezdušová velmi snadno - za předpokladu, že máš na to přizpůsobené ráfky a správné pláště. Pak už nic nebrání duši vozit jen jako zálohu, jelikož tento tmel dokáže zalepit defekt o velikosti 6,5 mm. „Bezdušáky“ mají své výhody hlavně v terénu, ale v naší nabídce najdeš i ROAD verzi. Balení obsahuje těsnící pásku do ráfku, dva ventily o délce 44 mm a 200 ml tmelu. MOC je 1 029 Kč. Najdeš ji na MTBIKER shopu.

Vortex GO CLEAN - 4,99 €

Vortex GO CLEAN
Odmašťovač Vortex GO CLEAN je typický svou univerzálností, jelikož je možné jej aplikovat na kteroukoli součást kola včetně brzdových kotoučů či pohonu. Jelikož se rychle odpařuje, zanechává čištěný povrch suchý a připravený k dalšímu čištění. Díky struktuře aerosolu se dostane přesně do místa určení a tím, že je hnán oxidem uhličitým, nezpůsobuje korozi povrchů. MOC 400 ml balení je 242 Kč a najdeš ho na našem MTBIKER shopu.

Více výbavy pro péči o svého dvoukolového miláčka najdeš na našem MTBIKER shopu
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Domácí údržba kola – pro jízdy bez vrzání a praskání PR článek

Domácí údržba kola – pro jízdy bez vrzání a praskání

Stejně jako si cyklisté dopřejí po výjezdu příjemnou sprchu, i kolo potřebuje pravidelný „wellness“. A se správným nářadím bude i větší servisní úkon hračkou.
Opomíjený servis - sezona už začala, nezapomněli jste?

Opomíjený servis - sezona už začala, nezapomněli jste?

Mnohdy úplně jednoduché a rychlé servisní úkony dokážou předejít budoucím problémů během sezony. Možná právě proto se na ně často zapomíná.
Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě PR článek

Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě

Počasí si z nás dělá poslední týdny dobrý den a zažíváme bláznivé podmínky - sníh, déšť i bláto. Jakou výbavu zvolit do takového počasí?
keyboard_arrow_up