Brýle Neon: italský design i kvalita

Léto je tady a s ním slunečné počasí. A protože zrak je potřeba chránit, jsou sluneční brýle neoddělitelnou součástí výbavy každého cyklisty.

Možná máte svou oblíbenou značku slunečních brýlí, ale zkoušeli jste už nějaký kousek od Neon Optic? Pojďme se společně podívat na to, co nám může největší italská značka specializovaná na výrobu cyklistických brýlí nabídnout.

Brýle Neon

Příběh

Neon Optic je italská značka založená třemi sourozenci, kteří nejsou v produkci sportovního vybavení žádnými nováčky. Když přišli s brýlemi Neon, měli již mnoho zkušeností díky rodinné firmě a produkci značek jako Spy, Marker, Briko, Giro, Zero Rh+ a dalších.

V Neonu se tak kloubí italský styl, důraz na výkon a pohodlí. Kromě cyklistických slunečních brýlí nalezneme v jejich portfoliu i brýle na ostatní výkonnostní sporty, ale třeba i lyžařské brýle.

Brýle Neon

Made in Italy

Pro mnoho z nás je důležitým faktorem místo, kde se věci vyvíjejí a vyrábějí. U Neonu máme v tomto jistotu: vývoj i výroba brýlí je soustředěna do italského města Porlezza u Lago di Lugano v podhůří Alp. Od designu přes lisování, vstřikování, po konečnou úpravu. Jednoduše: Made in Italy. Fakt, že celý proces designu i výroby probíhá na jednom místě umožňuje flexibilně přizpůsobovat jednotlivé produkty a reagovat tak na zpětnou vazbu od sportovců.

Cílem Neonu je vyvíjet a produkovat brýle, které poskytnou správnou ochranu a umožní dobrou viditelnost v každé situaci, zároveň se ale snaží držet rozumnou cenovou hladinu, aby byly brýle dostupné. Všechny brýle tak mají několik společných rysů:
  • nízkou váhu
  • nosník s regulačním systémem
  • odolný materiál TR90
  • čočky ze 100% PC (polykarbonát)
  • možnost umístění dioptrického klipu
  • pevné pouzdro v příslušenství

Brýle NeonBrýle Neon

Co vše může Neon nabídnout?

Portfolio brýlí Neon se stále rozšiřuje, takže i když zůstaneme jen u cyklistických brýlí, najdeme hned devět typů. Liší se samozřejmě určením, tvarem, ale především skly. A to jak jejich kategorií, tak úpravou. Vybírat můžete ze zrcadlových, fotochromatických v různých barevných kombinacích, zajímavé jsou i modely se skly s vysokým kontrastem HD vision. Pokud by vás zajímaly třeba detaily o modelu Neon Air Pro, podívejte se do našeho loňského testu.

Barvy jsou vůbec pro Neon charakteristické, italští návrháři se jich rozhodně nebojí. Klasická černá barva se může někomu zdát nudná, proto najdete i daleko zajímavější metalické nebo průhledně třpytivé odstíny obrouček. U některých modelů je navíc možné vybírat i z velikostí - v Neonu totiž nezapomínají ani na cyklisty s užším obličejem. Klasická velikost je označena jako M/L, menší nesou označení S. V Porlezzu myslí i na děti, pro které je v nabídce několik modelů rozdělených podle věku.

Parametr, kterým se brýle Neon mohou rozhodně chlubit, je váha - většina modelů ve velikosti M/L váží pouhých 30 gramů, velikost small se s váhou dostane ještě níž.

Brýle Neon
Za zmínku určitě stojí třeba i to, že brýle Neon vozí cyklistická stáj Corratec a v Neonu jsou navíc schopní vyrobit i vašemu týmu brýle na míru.

Novinky pro rok 2024


Testování a vývoj nových modelů, stejně jako vylepšování starších, je neustálý proces. I pro letošní rok tak Neon přišel s novou kolekcí, jejímž hlavním benefitem jsou inovace skel. Konkrétně fotochromatická skla jsou nyní dostupná ve 4 různých variantách se zatmavením kategorie 1-3, v nabídce jsou i skla s vysokým kontrastem HD vision a klasická zrcadlová skla Mirrortronic.

Nejvíce jsou inovace vidět na topmodelu AIR PRO: fotochromatická skla kategorie 1-3, na slunci se skla zbarví do bronzova, rám je z odolného materiálu TR90, mají tvarovatelný nosník, jsou kompatibilní s dioptrickým klipem, čočky jsou vyrobeny z polykarbonátu P159 a cirkulaci vzduchu zajišťují otvory situované v horní části skel. Právě tento model je důkazem, jak lze s italským šarmem skloubit ultimátní sportovní výkonnost a civilní fashion využití.

Pokud jste tedy o kompletně italských brýlích značky Neon ještě neslyšeli, je na čase prozkoumat jejich nabídku, letní slunce k tomu přímo vybízí.
Zdroj fotografií: NEON optic, archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Test: Brýle Neon Air Pro - jasný pohled v každém světle

Test: Brýle Neon Air Pro - jasný pohled v každém světle

Mezi klíčové součásti sportovní výbavy rozhodně patří kvalitní brýle. Model Air Pro, určený pro všechny myslitelné disciplíny, je vrcholem nabídky italského výrobce NEON.
Domácí údržba kola – pro jízdy bez vrzání a praskání PR článek

Domácí údržba kola – pro jízdy bez vrzání a praskání

Stejně jako si cyklisté dopřejí po výjezdu příjemnou sprchu, i kolo potřebuje pravidelný „wellness“. A se správným nářadím bude i větší servisní úkon hračkou.
Dámské oblečení - vše pro něžné pohlaví PR článek

Dámské oblečení - vše pro něžné pohlaví

Dámská výbava má svá specifika a nejde jen o odlišné barvy. Který pohodlný kousek si vybereš?
keyboard_arrow_up