Pozvánka: Srpen - závěr léta v závodním tempu

Poslední letní měsíc přináší další dávku závodů před zaslouženým odpočinkem po sezóně.

Je to neuvěřitelné, ale už nás čeká poslední letní měsíc a pomalu se přehoupneme do podzimu. Pojďme si tedy ještě užít naplno dlouhé letní dny, slunečné počasí, krátké dresy. Ale taky si prohlédnout škody napáchané intenzivními bouřkami. I to bývá častým upozorněním organizátorů během závodů, a tak si je potřeba kromě výkonu dávat pozor a dojet do cíle celý.


03.08.2024 - Hlinsko - Rataje - Ridley Gravel Tour 2024 - MČR

Hned v úvodu měsíce nás čeká boj o dres mistra České republiky v disciplíně gravel. Teprve pár let starý druh cyklistiky a už zde máme domácí tituly a také mistrovství světa. Registrace probíhá online, startovné je do 1. srpna 750 Kč.

Kancelář závodu bude v areálu Olšinky v pátek i v sobotu. Start je naplánován na 14:00 a celá trasa měří 75 kilometrů s převýšením do 1050 výškových metrů. Více informací najdeme na stránce organizátora.

Hlinsko, Rataje, Ridley Gravel Tour 2024, MČR

03.08.2024 - Boží Dar - Road Classics - Klínovec

Série silničních závodů, které se mohou stát jen poznáváním země v partě kamarádů. Čekají nás 2 trasy o délce 106 a 57 kilometrů s převýšením 2100 a 1300 výškových metrů. Startovné je do konce července 3 690 Kč a přihlásit se můžeš online. Celé zázemí závodu bude v okolí Klínovce a start je plánován na 11:00.

Předem nelze vybrat trasu, odbočka na kratší variantu bude otevřena na 26. kilometru až ve 12:25, tedy pro ty méně ambiciózní, co si chtějí užít pěkný švih. Více informací najdeme na stránce závodu.

Boží Dar, Road Classics, Klínovec

09.-11.08.2024 - Ski areál Ještěd - MERIDA Enduro Race Ještěd

Ani enduro závody nezahálejí a máme zde další ve známé lokalitě. Areál bude pro závodníky otevřen od pátku 9:00, pátek a sobota budou patřit tréninku a prezentaci, v neděli nás čeká samotný závod.

Kategorie jsou rozděleny do race, hobby a newbie, aby se tak odloučili elite jezdci a otevřely se možnosti tohoto sportu také dospívajícím dětem. Více informací najdeme na stránce organizátora.

Ski areál Ještěd, MERIDA Enduro Race Ještěd

10.08.2024 - Karlovy Vary - ČEZ Karlovy Vary + MČR

Další kolo Prima CUP bude i o sbírání bodů v rámci seriálu, ale přichází také boj o titul mistra České republiky v kategorii XCM. Registrace online je možná do 7. srpna s nejvyšším startovním 800 Kč pro dlouhou trasu. Celkově nás čekají 3 hlavní trasy a dětské závody.

Délka tras je 75, 45 a 20 kilometrů s převýšením od 600 do 2150 výškových metrů. Zázemí bude v KV Aréně, kde je i cíl závodu. Více informací najdeme na stránce závodu.

Karlovy Vary, ČEZ Karlovy Vary, MČR

17.08.2024 - Prachatice - L´Etape Česká republika by Tour de France - horská etapa

První kolo v Praze už máme za sebou a přichází na řadu horská etapa. Trasa nabídne 102 kilometrů s celkovým převýšením přes 2100 výškových metrů, a tak se vrchařské typy mají na co těšit. Přihlášení online je za 3 690 Kč a volných je již necelých 100 míst.

V pátek a sobotu je možné vyřešit prezentaci a převzít startovní čísla, odpoledne ve 13:00 nás čeká slavnostní start. Více informací najdeme na stránce L´Etape. Video z předchozího kola může posloužit jako motivace.


18.08.2024 - Klínovec - Czech DH TopOnTrail CUP

Následuje jízda z kopce dolů proti stopkám a časomíře. Tento druh sportu, tedy downhill, není pro každého a mnozí obdivujeme, jak dokáží závodníci jezdit rychle a bezpečně nebo i na hraně možností. Délka tratě je 3 kilometry s naklesanými 450 vertikálními metry.

Registrace je online formou se startovným 1 300 Kč/55 eur do 15. srpna. Více informací najdeme na stránce topontrail.


24.08.2024 - Chrudim - Manitou Železné hory CARDION

Kolo pro život pokračuje ve své sérii ve městě Chrudim. Čekají nás 2 trasy o délce 65 a 39 kilometrů s převýšením 1307 a 550 metrů a na kratší je možné jet i na gravel kole. Registrace probíhá online. Zázemí závodu je za Gymnáziem u ploché dráhy, kde kromě prezentace proběhne i vyhodnocení výsledků a celý servis pro závodníky před a po dojezdu. Více informací najdeme na stránce k danému kolu.

Chrudim, Manitou Železné hory CARDION

30.08. - 01.09.2024 - Kopřivná - NORCO Enduro Race Morávka

Poslední víkend před začátkem školního roku nás čekají enduro závody s 5 různorodými RZ-tami. Zázemí závodu bude ve Ski areálu Kopřivná a závodníci budou mít čas v pátek a sobotu na prezentaci a trénink na trasách. V neděli nás čekají samotné závody, a to od 8:30. Kategorie jsou znovu rozděleny na elite, hobby a newbie, kde mají možnost závodit i děti a ukázat tak svůj talent ostatním.

Registrace online je otevřena do 18. srpna s cenou startovného 1 500 Kč, děti mají samozřejmě startovné levnější. Více informací najdeme přímo na stránce organizátora.

Kopřivná, MTBIKER Enduro Race Morávka
Toto byl průřez akcí pro měsíc srpen. Pokud jste nenašli své oblíbené akce, prohlédnout si můžete kalendář MTBIKER, kde najdete více akcí ve svém okolí případně za hranicemi na Slovensku. Využijte poslední horké dny a spojte si tak cyklistický závod s následným osvěžením někde u vody.
Zdroj fotografií: organizátoři závodů, Milan Žejdlík
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakce 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá
Podobné články
Pozvánka: Září - léto vystřídá podzim
Poslední letní měsíc přináší další dávku závodů před zaslouženým odpočinkem po sezóně.
Pozvánka: červen - letní sezóna v plném proudu
Letní sezóna čeká za dveřmi, a tak si ji už musíme jen naplno užít se vším, co přijde.
Pozvánka: Květen - nová nadílka závodů
Začátek závodní sezony už máme za sebou, a tak nás bez dalších výmluv čeká nový měsíc s novými výzvami.
keyboard_arrow_up