Pozvánka: Září - léto vystřídá podzim

Poslední letní měsíc přináší další dávku závodů před zaslouženým odpočinkem po sezóně.

Západ slunce se už posouvá na dřívější hodinu a my dobře víme, že se blíží další roční období, podzim. Pestrost barev v lesích už mnoho z nás bere jako odpočinek po sezóně. Tak se podívejme, jaká nadílka závodů nás čeká v září.

07.09.2024 - Ski Bíla - Bike Valachy Bíla

Oblíbené lyžařské středisko nabízí během léta mnoho aktivit pro děti, ale také traily. Na Bike Valachy nás čeká celkem 5 tras, nově se myslelo i na e-biky a chybět nebude ani rodinná jízda. Přihlášení probíhá přes online formulář za cenu 900 kč do 1. září. Všichni se můžeme těšit na kvalitní zázemí pro závodníky po dojezdu, ale nezapomíná se ani na děti. Ty se zabaví během čekání na závodníky v zábavní zóně. Kromě toho je registrací každý účastník pojištěný od Kooperativy, takže v případě nemoci nepřijdete o startovné. Více informací na stránce organizátora.

Ski Bíla, Bike Valachy Bíla

07.-08.09.2024 - Albeř - Gravel Blinduro

Široké pneumatiky a berany, to bude znovu něco pro gravel cyklisty. Registrace probíhá vyplněním formuláře a cena startovného je 1 800 kč za osobu. V pátek čeká závodníky od 20:00 do 22:00 hodin prezentace, která bude pokračovat také v sobotu ráno od 8:00 do 9:00. Po dojezdu závodníků do cíle se můžeme těšit po 18:00 hodině na Bunny Hop Battle, Snail Slalom a Gravel Cinema. Více informací o pravidlech najdeme na stránce akce.

Staré Město pod Landštejnem, Gravel Blinduro

07.-08.09.2024 - Znojmo - Znojmo Burčák Tour Kooperativy

Pokračujeme dále sérií Kolo pro Život, jejíž další zastávka se odehraje ve Znojmě. Čekají nás dvě trasy: dlouhá nabídne 58 kilometrů a převýšení 330 metrů, krátká 32 kilometrů s převýšením 209 metrů. Přihlášení probíhá online za částku startovného 900 kč. Závodníky čeká již známé prostředí s kvalitním zázemím, které nabízí vše potřebné. Neváhejme tedy a pojďme si posbírat další body v rámci série. Více informací najdeme na stránce kolopro.cz.

Znojmo Burčák Tour Kooperativy

12.-14..09.2024 - Železná Ruda - MONZAS Enduro Race Špičák

Bikepark Špičák se znovu stane dějištěm enduro závodů, na kterých se potkává velká komunita a spousta mladých závodníků. Na ty čeká 5 rychlostních zkoušek v kategorii race, ostatní účastníci vynechávají nejtěžší RZ v rámci závodu. Přihlášení je možné online se startovným 1 500 kč do 1. září. Závodníky čeká v rámci závodu i vývoz lanovkou a kvalitní zázemí. Je tedy potřeba dorazit jen s připraveným kolem a dobrou náladou do závodu. Více informací najdeme na stránce organizátora.

MONZAS Enduro Race Špičák, Železná Ruda

14.09.2024 - Liberec - Road Classics - Ještěd

Silniční závod v oblíbené sérii Road Classics prochází v rámci republiky zajímavá místa. Tentokrát se dostaneme na Ještěd, na kterém nás po dojezdu čeká krásný panoramatický výhled. Trasy pro letošní ročník měří 107 a 78 km s převýšením 2350 nebo 1400 výškových metrů. Přihlašujeme se online v částce startovného 3 690 kč. V rámci závodu je v nabídce i možnost půjčit si kolo přímo na závod. Přijeďte si užít uzavřené cesty a krásnou přírodu v sedle svého kola. Více informací najdeme na stránce pořadatele.


21.09.2024 - Tošovice - Oderská Mlýnice Veolia

Tentokrát se všichni setkáme v areálu HEIPARK Tošovice, který během letní sezóny nabízí zajímavé trasy pro bikery. Čekají nás dvě trasy - delší měří 54 kilometrů s převýšením 1169 metrů, kratší 34 kilometrů se 712 metry převýšení. Přihlášení probíhá online s částkou startovného 900 kč. Prezentace pro závodníky bude otevřena v pátek od 16:00 do 18:00 hodin a poté v sobotu od 8:00 do 11:30. Závodníky čeká kvalitní zázemí s doprovodným programem a samozřejmě se nezapomíná ani na děti a zábavu pro ně. Více informací najdeme na stránce kolopro.cz.

Klokočuvek u Oder, Oderská Mlýnice Veolia

22.09.2024 - Rokytnice nad Jizerou - Czech DH TopOnTrail CUP

Dalším závodem v řadě je jízda z kopce dolů. Závodníky čeká trať o délce 1700 metrů a vertikálním klesáním 241 metrů. Startovné 1 400 kč obsahuje kromě zabezpečení časomíry i vývoz závodníků na dva dny a přihlásit se dá online. Pokud nejste zrovna fanouškem náročné jízdy dolů kopcem, tak můžete přijet podpořit závodníky během závodu. Více informací najdeme na stránce organizátora.

Rokytnice nad Jizerou, Czech DH TopOnTrail CUP

28.09.2024 - Hradec Králové - ČEZ Gočárovy schody

Mezi další akce se řadí seriál Prima CUP se závody na schodech. Sice krátká, ale o to více intenzivní trasa pro elite i hobby kategorii nejen se sjezdem, ale také výjezdem po schodech. Přihlašujeme se online v částce startovného 600 kč do 26. září. Celé zázemí bude situováno v Hradci Králové, i s kompletním servisem pro závodníky. Více informací najdeme na stránce série Prima CUP.


28.09.2024 - Ralsko - Ralsko MTB Tour Škoda Auto

Posledním dnes zmíněným závodem bude další akce ze série Kolo pro Život. Tentokrát se všichni setkáme v Ralsku, kde nás čekají trasy o délce 58 a 35 kilometrů. Závod bude startovat na letišti Hradčany a přihlášení probíhá online za cenu startovného 700 kč do 1. září (později 900 kč). Prezentace závodu bude v pátek od 17:00 do 19:00 hodin a v sobotu od 8:00 do 11:30. Více informací najdeme přímo na stránce kolopro.cz.

Ralsko MTB Tour Škoda Auto
Toto byl průřez akcí pro měsíc září. Pokud jste nenašli své oblíbené závody, prohlédnout si můžete kalendář MTBIKER, kde najdete více akcí ve svém okolí, případně za hranicemi na Slovensku. Využijte poslední horké dny a spojte si tak cyklistický závod s následným osvěžením někde u vody.
Zdroj fotografií: archiv organizátorů
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakce 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá
Podobné články
Pozvánka: Srpen - závěr léta v závodním tempu
Poslední letní měsíc přináší další dávku závodů před zaslouženým odpočinkem po sezóně.
Pozvánka: červen - letní sezóna v plném proudu
Letní sezóna čeká za dveřmi, a tak si ji už musíme jen naplno užít se vším, co přijde.
Pozvánka: červenec - letní nálož akcí
Letní paprsky, koupaliště a pobyt u vody si můžeme okořenit i dávkou cyklistiky.
keyboard_arrow_up